Gitaarles

Liedbegeleiding voor beginners en semi- gevorderden.

Instrumentale begeleiding van zang. En  melodie instrumenten.
Zingen is schijnbaar moeiteloos je stem laten klinken en een spanning oproepen tussen de omgeving en jezelf. Want zingen is ademen. Ademen is bewegen. En bewegen is spannend. Dat maakt mij zo enthousiast dat ik gewoon niet in staat ben om langs de geijkte weg les te geven. Voor mij hoeven de dingen nooit helemaal vast te liggen, want dan gaat het enthousiasme verloren. Vandaar dat we ook af en toe even uit ons dak gaan. Bijvoorbeeld met twee combo lessen in de maand. Maar daarnaast blijft het doodgewoon hard werken. Bel mij als je zang of melodie instrumenten met de gitaar wilt leren begeleiden. Je hoeft geen spelervaring te hebben en geen noten te kunnen lezen. Samen speel je muziek. Dan ontstaat er vanzelf magie.

Gek op de gitaar

Als veertienjarige zong ik met mijn jongere zusje liedjes. Ik speelde daarbij drie fantastische akkoorden op de gitaar. Daar hebben wij drie talentenjachten mee gewonnen!

setnjas-bruin-gitaar-2 setnjas-bruin-gitaar-1
Want er is maar één manier om goed te leren begeleiden en dat is door enthousiast te spelen. Met hart en ziel. Zweten en zwoegen. Om die gitaar onder controle te krijgen.

Privéles.

Kijk, dat is nou weer het speciale: ik ben gek van de gitaar en ik geef les.

Met een imponerende opleiding achter mij (Gitarist Henk van der Molen, Lennard Mollema, Leo Molendijk en Jake McKay) en altijd helemaal gegrepen door het spelen. Daarom wil ik je graag technische instructies geven en aanwijzen hoe je zelfstandig kunt oefenen. In het begin zie je er tegenop, het lastigste is de beslissing te nemen om de gitaar uit de hoes te halen. Maar dan houd je de gitaar vast en maak je geluid. Zo raak je vanzelf in de verleiding om een melodietje te spelen en ben je eenmaal aan de gang dan word je helemaal meegesleept en dan geniet je.

Op verschillende gitaren spelen is spannend.

Bij mij speel je op de akoestische, elektrische, western en bas gitaar. Al spelend stap je van het een in het ander over. Je kunt al snel vier regels tekst en drie muzieknoten schrijven en bent een artistieke Singer Songwriter!

Samen spelen is leuk!

Het combo is een combinatie van vocalisten en instrumenten. In de combo les ontdek je bij welk instrument jouw talent ligt en welke stijl jouw voorkeur heeft. De zangers oefenen met de gitaristen samen voor de jaarlijkse muziekpresentatie waar we met elkaar laten zien wat we kunnen. Een zanger of melodie instrument begeleiden is niet moeilijk. Je leert naar elkaar luisteren, muzikale middelen gebruiken, jouw muzieksmaak ontwikkelen en als solist riffjes spelen in intro, bridge of coda. Tijdens het samen spelen wordt de klank van de gitaar steeds beter en dat merk je aan het eind van de sessie. Het geeft een fijn en voldaan gevoel. Daarvoor doe je het. Met anderen en voor anderen optreden is helemaal leuk.

Mag ik je een advies geven?

Neem privéles in liedbegeleiding en solo gitaar.

PS: Ben je linkshandig? Dat is geen probleem.